Convent2 leeft als nooit tevoren. De gezellige nieuwjaarsreceptie op de site Sancta Maria kreeg vandaag meer dan 250 eregasten over de vloer.

Centrumleider Betty Peeters : '2019 was het eerste volledige jaar op onze nieuwe locatie. We kregen ruim 22.200 bezoekers. Dat is een stijging van 20% tegenover 2018.

De stijging is vooral te danken aan de gezellige cafetaria op de toegankelijke centrale ligging in het hartje van Herentals. Deze infrastructuur en de bereikbaarheid biedt heel wat meer mogelijkheden dan het Begijnhof om extra activiteiten te organiseren.

Er werden nieuwe computercursussen ingericht. Er is de aanhoudende vraag naar korte workshops smartphone en tablets.

Nieuw in 2019 waren de 2 inspirerende, taboedoorprikkende avonden rond rouw en verlies met de warme, gevoelige gesprekken en 'tips' van hoe omgaan met overlijden, ziekte, scheiding,... Er waren ook de groepsbijeenkomsten 'Niet loslaten, anders vasthouden' voor mensen die het afgelopen jaar hun partner verloren.

Ook de les fotografie voor beginners kon rekenen op heel wat deelnemers.
De meeste cursussen waren vlug volzet.'

'Convent2 blijft hét infopunt voor alle Herentalse senioren, met een tof team van 60 vrijwilligers'

'Convent2 blijft hét infopunt voor alle Herentalse senioren en het infopunt voor personen met dementie en hun mantelzorgers', vervolgt Betty Peeters.

'Het dienstencentrum telt een team van 60 vrijwilligers: vrijwillige lesgevers, helpende handen, onthaalvrijwilliger, helpers aan de toog en bediening, dispatcher, chauffeurs MMC en DAV.  Bedankt allemaal voor jullie tomeloze inzet.'

Algemeen directeur Dirk Soentjens lichtte de plannen en seniorenprojecten van het Herentalse bestuur toe. 'De bouw van nieuwe woningen aan de Vorselaarsebaan, de verdere uitbouw van de antennepunten van het dienstencentrum in de deelgemeentes Noorderwijk en Morkhoven, de realisaties van de sociale restaurants en de proefprojecten voor buurtgerichte zorg, staan centraal bij ons lokaal bestuur.'

Johan Temmerman/ Nnieuws.